Siavosh_Derakhti

Siavosh Derakthi med på Forbes prestigefyllda 30-lista

Tala inför Angela Merkel, skaka hand med Barack Obama, framträda i Palestina och hamna på Forbes prestigefyllda 30-lista. Föreläsaren och den sociala entreprenören Siavosh Derakthi har just nu ett hektiskt schema.

Malmöbon Siavosh Derakthi har hamnat på en av Forbes prestigefyllda 30-listor. Han är nyligen hemkommen från London, där han deltog på tidskriften Forbes gala som utsåg Europas 30 viktigaste unga ledare under 30 års ålder. ”Derakhti för samman unga människor från olika kulturella bakgrunder för att lära dem om antisemitismens och främlingsfientlighetens fruktansvärda följder” är magasinets motivering. Hela 5 000 personer var nominerade och Malmöbon var en av få som lyckats komma med på listan. ”Det är stort. Många höjdare är på listan och det är kul att få hamna där och tillhöra dem” säger Siavosh Derakhti.

Siavosh Derakthi är grundare och verksamhetsansvarig för den ideella organisationen UMFA – Unga Mot Antisemitism & Främlingsfientlighet. Han har arbetat med att motverka utanförskap, intolerans, antisemitism, islamofobi och rasism bland barn och ungdomar i hela Sverige. På frågan om Siavosh tror att Forbes lista kommer att hjälpa honom i hans arbete svarar han. ”Det är klart. Det ger mig mer inspiration att fortsätta och är ett kvitto på att jag gör något bra. Och jag får träffa en massa människor som vill samma som jag. Genom utnämningen får jag tillgång till en särskild app med kontakter till alla på Forbes listor.”

Hur ser den närmsta framtiden ut?

Den närmsta tiden kommer att bli hektisk för Siavosh om han ska hinna med allt. Han ska bland annat åka till Bosnien för att uppmärksamma folkmordet i forna Jugoslavien. I maj åker han tillsammans med ungdomar från Stockholm till Auschwitz. Han kommer även resa till Malawi i Afrika för lära sig mer om kvinnors kamp och barns rättigheter. Inte nog med detta utan han ska i mitten av mars tala på samma konferens som Angela Merkel i Berlin. Det är en konferens som samlar parlamentariker från hela världen.

Läs hela Siavosh Deriakthis presentation…