Konsten_Att-Njuta-Av-Livet_Olof_Röhlander

Boktips: Konsten att njuta av livet – och ändå få saker gjorda

Av Olof Röhlander

Olof Röhlander är en av Sveriges mest efterfrågade och populära föreläsare och i sin nya bok Konsten att njuta av livet – och ändå få saker gjorda vänder han upp och ner på gamla invanda föreställningar om njutandets konst på ett nytt sätt.

Vill du hitta fram till hängmattans vila och till arbetslusten? Hur njuter du mer av livet utan att tappa fokus? I Olof Röhlanders nya bok Konsten att njuta av livet – och ändå få saker gjorda ger han nya perspektiv på hur du får ut mer av det du redan har, både i arbetet och på fritiden. Författaren beskriver också varför du inte ska ta dagen som den kommer.

När vardagen träder in är det lätt att skjuta upp njutandet. Vi kämpar och stretar, hämtar och lämnar, bär matkassar, sitter på långa möten… och somnar i soffan när dagen är slut. Men att njuta mer av livet är något vi kan öva på. Att se och uppskatta små saker i tillvaron. Att njuta av alla moment i en arbetsprocess. Att fokusera på det som faktiskt finns istället för på det som saknas. Att låta sinnesintrycken påverka upplevelser i högre utsträckning. Att finna njutning även i motgångar. Det kan bli en livsfilosofi som man ständigt utvecklar. Ett förhållningssätt som gör att du kan lyckas njuta i de mest oväntade sammanhang. Läs boken och testa dig själv hur mycket livsnjutare du är.

Läs hela Olof Röhlanders talarpresentation